Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

Rust en aandacht voor jezelf en de groei van je kindje in kleine groep (maximaal 6 vrouwen).

Zwangerschapsyoga is een unieke vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij yoga wordt toegepast op de zwangerschap en de bevalling.

De complete yogalessen leiden naar rust en verstilling in het denken, zodat je bewust je zwangerschap kunt beleven van moment tot moment. De lessen stimuleren je vol vertrouwen in je lichaam en je diepe oerkracht mee te bewegen op alle veranderingen die de groei van je kindje van je vraagt.

We zouden bijna vergeten dat we niet hoeven te leren, hoe we moeten bevallen. Het lichaam weet het. Ik hoop je met mijn lessen meer in je gevoel te brengen, dat je durft te vertrouwen op je eigen wijsheid en kracht. Yoga brengt je bij dat diepe weten. 

Opbouw van de lessen

Iedere 3 weken worden de volgende thema’s uitgediept: 
adem
en ontspanning
adem en concentratie en
adem en kracht

Binnen de thema’s komen aan de orde: staande, zittende en liggende yogahoudingen, ontspanningshoudingen, aandachtsoefeningen en ademoefeningen.

Je ervaart de adem in het lichaam en word je bewust van de kwaliteit van de verschillende ademgebieden.
Aandacht voor de buikadem, lage buikadem, adem in het bekken, lage flankadem, hoge flankadem, ruime borstadem, stille hoge keeladem, volledige adem én wanneer je deze kunt toepassen tijdens de zwangerschap, ontsluiting en bevalling.

Aan bod komen ook baarhoudingen, perstechnieken, massage en drukpunten.

Kortom een complete yogales.

We sluiten af met een eindontspanning, waarna de thee klaarstaat en er mogelijkheid is om ervaringen met elkaar te delen.

Partnerlessen

Naast de wekelijkse lessen bied ik in overleg partnerlessen aan. We doen dan gezamenlijk oefeningen die gericht zijn op de rol van de partner tijdens zwangerschap en bevalling.

Aanmelden

Ben je enthousiast dan kun je instromen vanaf de 13e week van je zwangerschap en doorgaan tot aan de uitgerekende datum. De zwangerschapsyoga is een doorlopende cursus. Je hoeft niet eerder aan yoga te hebben gedaan.

Voor meer informatie of aanmelden kun je me bellen of mailen.

 

zwanger